Restaurang väcker diskussioner – föräldrar får endast dricka ett glas vin

Hem » Nyheter » Restaurang väcker diskussioner – föräldrar får endast dricka ett glas vin

Restaurangen Peddlers Bar and Bistro i New York har sedan länge haft en unik policy. Man vägrar nämligen att servera mer än en alkoholhaltig dryck till föräldrar – det kan handla en öl eller ett glas vin – det är ett (1) glas som gäller och inte mer.

Trots att restaurangen haft denna policy ett tag, så är det först nu, under de senaste veckorna som diskussionerna på sociala media har blossat upp ordentligt och nu går meningarna isär. Det har väckts både sympatier men restaurangen har också fått enorm kritik på sociala media på grund av denna alkoholpolicy när det gäller föräldrar. En del människor gillar inte dessa pekpinnar. Andra berömmer restaurangen för att våga ta ställning i en stark fråga.

Restaurangen förklarar sin policy med att man vill minska olyckor som beror på att man kör med alkohol i kroppen. Kommer ett föräldrapar och äter med sitt barn, så gäller den nya policyn och då är en av föräldrarna begränsad till endast en alkoholhaltig dryck.

Spännande att se om fler restauranger slår följe.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.