1000-tals viner hittats, misstänkt stulna

Hem » Nyheter » 1000-tals viner hittats, misstänkt stulna

Polisen i Storbritannien har hittat tusentals flaskor vin som misstänkts vara stulna i samband med att organiserad brottslighet varit i farten.

Det var den 10 juli som man på Kents polisstation fick tips om en eventuell större brottsliga som härjar på fyra olika platser runt om i grevskapet Kent. Man hittade en stor mängd misstänkt stulna varor förutom tusentals flaskor vin, även exempelvis plattskärms-TV, marmorbänkar och luftkonditioneringsenheter. Vinernas identitet är man inte helt säker på. Polisen är nu upptagna med att identifiera ägare eller producent till vinerna och även de andra varorna.

En person har arresterats och sitter häktad. Det verkar som om brottslingar utsatt vinproducenter i Frankrike och Italien under minst 10 år för olika brott där man stulit viner. Först verkar allt som en schysst importdeal, men under transporten försvinner vinet, fast betalning har gjorts.

Detta är en komplicerad utredning där Interpol och Metropolitanpolisen hittills har återhämtat av stora mängder egendom som man tror har erhållits med bedrägliga medel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.