Tonårsparlören – prata lättare med tonåringar om alkohol

Det är inte alltid så lätt att vara tonåring, men det är inte så lätt att vara tonårsförälder heller, i synnerhet när man ska prata med sina ungdomar om alkohol och svaret man då får är ”Men alla andra får!”

Det kan vara svårt att veta vad man som förälder ska svara eller ens diskutera vettigt om alkohol. Systembolagets dotterbolag IQ ut Tonårsparlören, en bok om alkohol, till alla föräldrar med barn som fyller 14 år. Jättebra idé, men kanske du behöver hjälp och råd även eller kanske din tonåring behöver hjälp med att tacka nej.

På hemsidan kan du ladda ner en bok som pdf eller beställa den. Du kan även lyssna på boken. Boken är full med tips, råd och argument för både dig som förälder och för dig som är tonåring. Boken finns även på engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.