Madeira importerad 1796 till USA hittad i källare

Hem » Nyheter » Madeira importerad 1796 till USA hittad i källare
Foto: Liberty Hall Museum

En av de största samlingarna av gammal Madeira från 1700-talet hittades nyligen i en källare vid ett restaureringsprojekt på Liberty Hall Museum i New Jersey. Fyndplatsen Liberty Hall är ett registrerat nationellt historiskt landmärke och en del av Kean University.

Detta Madeiravinet är daterat strax efter det amerikanska självständighetskriget.  Tre av flaskorna är daterade 1796, enligt etiketten, medan andra flaskor är från början av 1800-talet.

Madeiraviner var mycket populära i Amerika vid den tiden och vinet transporterades i större glasbehållare typ en dame jeanne. När det kom fram tappades det upp på flaskor som alla fick en etikett. De flesta Madeiravinerna som anlände vid denna tid till Liberty Hall med familjen Livingston eftersom de bodde i Liberty Hall.  Vinkällaren i muséet har inte rörts sedan 1949 och inget av de upphittade Madeiravinerna, som har både kork och tätning intakta, har provats ännu.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.