Promillekoll på badplatser

Undersökningar visar att varannan person som drunknar i Sverige har druckit alkohol och fyra av tio personer tycker att det är okej att dricka alkohol när de badar. För att försöka att minska antalet drunkningsolyckor i sommar kommer försäkringsbolaget Trygg-Hansa att sätta upp alkoholmätare vid livbojar på badplatser runt om i Sverige eftersom många badar i samband med att man dricker alkohol. För att använda alkomätaren ska man ladda ner en app som kopplar upp mobilen så att man kan blåsa. Resultatet kan sedan avläsas på mobilen.

Men på Svenska Livräddningssällskapet är man skeptisk till idén med alkomätare och man tror inte att det kommer att påverka människor att dricka mindre eller inte alls i samband med bad. I genomsnitt har 120 personer omkommit i drunkningsolyckor runt om i Sverige de senaste fyra åren. Ungefär hälften av dessa personer har druckit alkohol.

Först ut är badplatserna: Tylösand, Betnesand i Umeå, Lögastrand i Västerås, Lyssnaängsbadet i Uppsala, Hornsbergs strand i Stockholm, Tanto i Stockholm, Glan i Norrköping, Kallis på Gotland, Böda sand på Öland, Askimsbadet i Göteborg och Ribersborg i Malmö.

 

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna