Skruvad absint signerad Jonas Åkerlund

Efter att ha lagt världen för sina fötter som filmmakare och regissör sparkar Jonas Åkerlund nu in dörren på vin- och spritmarknaden med Ditch Twisted Ritual art nr 82415-02 , pris 996 kr – en speciellt framtagen mörk variant av den mytomspunna drycken absint. Nu lanseras den limiterade 300 flaskor endast i beställlningssortimentet.

– Varje gång jag ställer fram en flaska absint hemma blir folk lite rädda. Det gillar jag. Det finns ju väldigt mycket mystik och myter kring den som tilltalar, men drycken i sig är väldigt underskattad. Det är något med absint som triggar min kreativitet, säger Jonas.

Absint har sedan uppkomsten på sent 1700-tal varit en omtalad och laddad dryck. Den unika smaken, tillredningsritualen, och beskyllningar om att framkalla galenskap har gett absinten en mystisk och farlig aura. Många är de konstnärer, författare och bohemer som hyllat absinten som en musa och källa till inspiration.

Producenten Nils Oscar AB har tagit fram Ditch Twisted Ritual i samarbete med svenska företaget Brands for Fans. Företaget är baserat i Sverige och står stadigt med det ena benet i artistvärlden och det andra i dryckesbranschen. Brands For Fans har gedigen erfarenhet av business to fans och har efter fem år hunnit med att skapa och släppa produkter tillsammans med band, rockfestivaler och artister som exempelvis Motörhead, Sweden Rock Festival, Slayer, Ghost, Rammstein med flera.

Smak: Komplex absint gjord på de klassiska ingredienserna malört, anis och fänkål som lakas ur i alkoholen innan den destilleras. Absinten kryddas sedan ytterligare med ännu mer malört, samt isop och citronmeliss, innan den filtreras och buteljeras. Resultatet är en bitter, kryddig dryck med en skruvad mörk färg och stor malört- och aniskaraktär.

 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 9
 •  
 •  

Caveau des Jacobins Chardonnay

Ett elegant och uttrycksfullt vin med hög mineralsälta, producerat av ett av Frankrikes äldsta vinproducentkooperativ.

Artikelnummer: 2292

Typ: Vitt Vin

Producent:Caveau des Jacobins/Chateau Béthanie

Land: Jura (Jura och Savoie)

Alkohol:12 % Vol. %

Pris:95 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 9
 •  
 •