Kina lanserar ambitiösa Wine Evaluator

Vi skrev i en tidigare artikel om det växande intresset för vin i Kina. Nu har företaget Wine Evaluator dragit igång ett mycket krävande och företagsamt projekt för att betygsätta alla viner. I projektet planerar man att kunna betygsätta varje vin som säljs i hela Kina!

Detta är förstås ett mastodont projekt. Det handlar nämligen om att bedöma de c:a 1 miljon viner som säljs i Kina och meningen är att man utvärderar ungefär 20 olika parametrar: smak, doft, färg, druvor m.m. Dessutom ska det skrivas så att en potentiell vinkonsument begriper, utan att behöva vara en vinfantast.

Säkerligen vill man ha lite kontroll över vad som säljs och att varje vin ska bedömas och få ett klistermärke med kvalitetsbetyg från 1 till 10. På klistermärket kommer det också att sitta en QR-kod där möjliga köpa och intressenter av ett vin genom detta program kan få tillgång till en detaljerad smakbeskrivning som görs av en oberoende panel av vinkännare. Därefter är det meningen att flaskans etikett på baksidan kommer att informera om vinet mer ingående och hur det smakar. Detta hjälper självklart även vinproducenter att presentera sina viner lite mer ingående.  Ser man till den teknologiska utvecklingen i Kina är det heller inte omöjligt att öka viner via en app.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy