Vinlobbyist blir jordbruksrådgivare i Frankrike

Hem » Nyheter » Vinlobbyist blir jordbruksrådgivare i Frankrike

Frankrikes nye president Macron har tillsatt vinlobbyisten Audrey Bourolleau som en av hans jordbruksrådgivare.

Audrey Bourolleau, som nu fått en viktig post i Frankrikes nya regering, var tidigare ansvarig för oenologiska föreningen i Côtes de Bordeaux under åren 2010-2012 och kommer närmast från Vin et Société, en lobbygrupp för vinindustrin som hjälper vingårdar fransk lagstiftning kring alkoholreklam. Bourolleau kommer inte enbart att ge råd kring vinindustrin men även om jordbruk, fiske och skogsbruk.

Frankrikes vinmakare har länge kritiserat bristen på statligt stöd, så detta är troligen ett tecken på att Macron vill öppna upp för ett bra debattklimat mellan vinindustri och sittande regering inför framtiden.

Vin och vinodling är en stor del av Frankrikes landsbygdsutveckling och sysselsätter fler än 500 000 personer i landet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.