Nya trendprodukten – salt smaksatt med vin

Hem » Nyheter » Nya trendprodukten – salt smaksatt med vin
jacobsensaltco på Instagram

Det har väl inte undgått någon att utbudet av exotiska salter och exklusiva gourmetsalter fullständigt svämmat över marknaden de sista åren. Nu pratar vi kryddade lyxsalter som ger oss en fusion av härliga örter, färger, lakrits, grönsaker, alger… det verkar endast vara fantasin som sätter stopp.

Men nu har stunden kommit för att smaksätta salt med vin, eller snarare kallas det för vinaromatiserat salt, framställt av saltproducenten Jacobsen Salt Company i Portland, Oregon.  Här producerar man gourmetsalter från tryffelsalt, svart vitlökssalt, vaniljsalt.

Man har tillsammans med vinproducenten Willamette Valley Grochau Cellars, skapat ett otroligt vackert kristalliserat lila salt som är aromatiserat av en god Pinot Noir.  Saltet som skördas från Oregon’s Netart’s Bay har i princip en ganska liten alkoholhalt.

Är du saltfantast och vill vara först i Sverige med att detta vinsalt, så säljer Jacobsen Salt Company olika presentförpackningar av sina salter i sin shop på hemsidan https://jacobsensalt.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.