Nu är det klart för gårdsförsäljning i Skåne

Hem » Nyheter » Nu är det klart för gårdsförsäljning i Skåne

Folkhälsoberedningen i Region Skåne biföll i fredags en motion från Liberalerna om att ansöka hos regeringen att under en treårig försöksperiod tillåta gårdsförsäljning av vin och öl.

Skåne har en växande öl-  och vinproduktion. Men med dagens regler kan inte småföretagare och gårdar runt om i Skåne erbjuda sina gäster att köpa med sig exempelvis mikrobryggeriets öl hem, utan måste vända sig till Systembolaget därmed går gårdarna miste om viktiga intäkter.

– Det är jätteroligt att vi äntligen vågar ta steget. Vi har en rik mat- och dryckeskultur i Skåne. Nu ger vi våra vin- och ölproducenter möjligheten att hantera sina egna varor och fortsätta utvecklas, säger en av eldsjälarna bakom motionen, Gilbert Tribo, gruppledare för Liberalerna. Detta innebär att Skåne nu kan få friheten att ha gårdsförsäljning av vin och öl.

Många har uppfattningen att detta kommer att innebära ett enormt lyft för hela Skåne med ökad turism och fler arbetstillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.