Nu kan du klä dig i vinläder!

Hem » Nyheter » Nu kan du klä dig i vinläder!
Foto: Vegetal Leather

Läder men inte skinn?  Snarare en känsla av simulerat läder producerat av vinets druvskal och fibrer av kärnor från italienska ekologiska vingårdar.

Jodå, en italiensk företagare planerar att lansera och tar tagit fram det nya lädermaterialet, ännu i form av prototypkläder, väskor och andra modetillbehör, kommer att ha sin officiella lansering i oktober i Milano.

Det ligger självklart helt i tiden eftersom anledningen är att man vill bevara djur som reptiler, kor, åsnor, strutsar, hundar, alligatorer och krokodiler från att utnyttjas för lyxvaror. Tessitore säger att produkten riktar sig till konsumenter som föredrar att spendera pengar på gröna modealternativ och de som tänker på djuren i första hand. Tessitore har redan fått ett stort antal intresseanmälningar från läderproducenter och även företag modeindustrin är intresserade.

Egentligen inte ett så främmande projekt när man tänker på att bilar som exempelvis Buick, Chevrolet, Honda, Hyundai, Volkswagen redan produceras med veganska klädslar stället för vanligt läder.

Arbetet med det alternativa läderprojektet av vin i  Italien startade 2014, i samarbete med flera italienska forskningscentra och University of Florence. 2016 patenterade Tessitore lädertillverkningen och lanserade sitt företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.