Svensk akvavit flyttar hem till Sundsvall

Hem » Nyheter » Svensk akvavit flyttar hem till Sundsvall
O.P.-Distillery

Den 4 maj öppnar O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.

Bland de drycker som kommer att tillverkas i O.P. Anderson Distillery hittas bland andra svenska snapsklassiker som Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.

– Allting som har med smaken att göra kommer att ske på O.P. Anderson-destilleriet. Att samla allt på ett ställe är en stor fördel med avseende på försöksverksamheten: Här kan vi experimentera med nya smaker och satsa på kreativitet och innovation, säger Jonas Odland, kryddmästare hos Altia som producerar, marknadsför, säljer, importerar och exporterar alkoholhaltiga drycker i Norden och i de baltiska länderna.

Den nya anläggningen kommer att drivas i samarbete med läkemedelsföretaget Unimedic, och är belägen i Matfors. Tanken är att man ska samla alla delar av akvavitframställningen på en och samma plats: Krydd-destillation, kryddextraktion, blandning och lagring av svensk akvavit, något som säkerställer bevarandet av ett dryckesmässigt kulturarv på svensk mark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.