Codorníu i konstnärssamarbete

Hem » Nyheter » Codorníu i konstnärssamarbete

Inför sommaren 2017 inleder det spanska vinhuset Codorníu ett designsamarbete med konstnären Clara Hallencreutz. Med inspiration hämtad från sin konst har Clara Hallencreutz valt att klä den ekologiska premiumcavan Anna de Codorníu i en vacker vit blomsterskrud – vilket också går i linje med vårens och sommarens stora blomstertrend. Cavan kommer säljas i en limiterad upplaga och lanseras på Systembolaget i mitten av maj.

– I min konst använder jag ofta vardagliga objekt, såsom blommor, spagetti, godis etc., som byggstenar i min installation. Min studio är som en vit canvas och varje föremål representerar ett penseldrag. Blommor, som jag använt för Anna de Codorníus omslag, är naturens egna penseldrag. Jag har utgått från den vita originalflaskan och gjort ett subtilt mönster av vitt blomster som får symbolisera den levande och ekologiska drycken. Ett vackert inslag på vårens och sommarens dukade bord, säger konstnären Clara Hallencreutz.

Anna de Codorníu Organic Brut (736901, 109 kr) är Spaniens mest sålda premiumcava och är sedan sommaren 2016 helt ekologisk. Den limiterade designen släpps i mitten av maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.