Irritationen stiger hos vinproducenterna i Languedoc-Roussillon

Hem » Nyheter » Irritationen stiger hos vinproducenterna i Languedoc-Roussillon
Foto: Raymond Roig/AFP/Getty

Frustrationen över den billiga spanska vinimporten har nått kokpunkten i Languedoc nu när det franska presidentvalet närmar sig.

Vi har under det senaste året rapporterat om de arga franska vinproducenterna och när den militanta vinmakargruppen CAV – eller CRAV som de ibland kallas – angrep lastbilar med spanska viner hällde ut in på motorvägen och satte eld på importörernas kontor.

Nu stiger irritationen över den billiga spanska importen ännu mer och nu har lokala vinproducenter förstört spanska bag-in-box viner i Carrefour supermarket, en stormarknad nära Montpellier i Frankrike Languedoc-Roussillon.
Tusentals vinproducenter marscherade genom gatorna i Narbonne tidigare denna månad för att klaga på den orättvisa konkurrensen från Spanien och över bristen på statligt stöd för sin industri ifrån de franska myndigheterna.

Languedoc-Roussillon är fortfarande Frankrikes största vinproducerande region. Det fortsätter att producera stora mängder bordsvin men även kvalitetsviner med hög potential.

Man menar också att franska stormarknader inte gör tillräckligt för att informera kunderna om ursprunget av vinet som man säljer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.