Bodega lanserar Spaniens i särklass dyraste vin genom tiderna

Det är Bodega Otazu i närheten av Pamplona i Spanien i distriktet DO Navarra som kommer att i september i år lansera ett rött vin där priset kommer att ligga på 2000 Euro per flaska. Ägaren Guillermo Penso, som är chef för Otazu, säger att han skapat det i särklass dyraste vinet i Spanien. Priset är mer än det dubbla, om man jämför med de dyraste vinerna i Spanien.

Mycket pengar, måhända, men faktum är att köpare står i kö och vinet är nästan helt slutsålt. Köparna kommer främst från Kina och Sydamerika.

Vinet heter Vitral och framställs av druvorna Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Merlot med årgång 2013. Endast 688 flaskor kommer att produceras av vinet med en etikett designad av en konstnär från Venezuela, som även skapat en trälåda till vinet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy