Rocky på Spritmuseum

Hem » Nyheter » Rocky på Spritmuseum

För bara några dagar sedan flyttade Rocky in på Spritmuseum med bohag och allt som exempelvis köket som ateljén, lantstället och kompisen Igges vardagsrum. Miljöer välkända för alla som följt Rocky genom åren.

I Rockys värld är det sällan dryckerna som spelar huvudrollen. Om köket eller krogen är kulissen, är alkoholen rekvisitan.

Martin Kellermans egen utgångspunkt har varit att ”göra ett Junibacken för vuxna”. Han har själv målat och skapat de olika rummen där man kan slå sig ner vid det rosa matbordet, hänga vid eldtunnan på landet, se hur en seriestripp växer fram och fundera över sakernas tillstånd tillsammans med Rocky.

       Martin Kellermans

För i strippar om Rocky är inga ämnen för små eller stora för att avhandlas och på ett dräpande och träffsäkert vis har det snackats om kändisvin, hantverksöl och vinsnobbism. Vilket vin lirar bäst ihop med frukostmackan och Kalles kaviar? Varför har bag-in-box-vinerna namn som påminner om snuttefiltar? Och visst är det ändå skönast att dricka vinet hemma så man slipper oljudet på krogen?

Som Rocky själv sagt: ”Jag gillar att dricka vin och snacka, men inte att dricka vin och snacka om vin! Jag gillar att promenera och tänka på saker, men jag vill inte gå med i en promenadklubb och prata om promenader.”

Utställningen  Rocky på Spritmuseum pågår mellan den 11 februari–29 oktober 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.