Multimat och matmakeovers trendar på tallriken

Hem » Nyheter » Multimat och matmakeovers trendar på tallriken
foto Susanna Blåvarg

Trenden för svenskars mat är ett öppet och gränsöverskridande förhållande till maten som vi lägger på tallriken.  Eller vad sägs om

Korv med bönor och senapsvinägrett  

Macka på algknäcke 

Shawarama 

Årets Kockrapport 2017 från Arla handlar om mångfald och möten mellan människor och multimatulturen välkomnas av svenskarna.

Arla har tolkat utvecklingen i fyra trender och låtit några av landets mest framstående kockar skapa recept utifrån dessa.

I Kockrapporten har Arla sammanfattat utvecklingen i fyra trender:

  1. svinnovation
  2. rätt utan etikett
  3. själsosam kost
  4. matmakeovers

Inte konstigt när

  • åtta av tio svenskar vill förnya sina matvanor, prova nya smaker och influenser och
  • sex av tio tycker att sociala medier är en bra källa till inspiration för nya maträtter och smakkombinationer från andra delar av världen.

För Kockrapporten i sin helhet och samtliga recept, vänligen besök: www.arla.se/kund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.