EU stoppar ung vinentreprenör

Photo: Robert Parry Jones www.dailypost.co.uk/

Caroline Roberts från Brynymaen, Colwyn Bay, Storbritannien, snuvades av EU på sin affärsidé som består av att hyra ut sig och sin mobila van som heter Bella, för och servera Prosecco på restauranger och privata fester.

Men då sa EU nej. EU:s lagstiftning skyddar de italienska vinproducenterna och har nämligen strikta regler över hur Prosecco ska serveras. Eftersom Prosecco endast får serveras ur flaska, får Carolines Prosecco van inte kallas för något med “Prosecco” i namnet, trots att alla vet att det är Prosecco hon serverar. Denna fråga har i övrigt varit mycket omdebatterad i Storbritannien eftersom många pubar vill sälja Prosecco direkt ur tappen.

Caroline besparingar har gått in till att bygga en van för Prosecco bland annat med en slogan är ”I’ll be there in a Prosecco!” och hon kommer inte att sluta.

I filmen ser du hur hennes van smattrar fram på vägarna i Wales och hon berättar om sin affärside

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy