Nytt vincafé öppnar i Stockholm

Hem » Nyheter » Nytt vincafé öppnar i Stockholm
Fotograf: Mathias Nordgren

Naturvin är ju den nya trenden och på juldagen slår stjärnkrögaren Niklas Ekstedts tillsammans med sommelieren Maximilian Mellfors upp sitt nya vincafé Tyge & Sessil med fokus på lättdruckna och alkoholsvagare naturliga viner.

Vincafét Tyge & Sessil vill utmana är bilden av spännande vin som något svårtillgängligt. Detta återspeglas bland annat av att man bytt ut den traditionella bardisken mot en bänk där arbetsytorna är riktade ut mot lokalen och sommelier och gäst verkar sida vid sida. Matmenyn har tagits fram med målet ”enkla rätter som passar fint till många olika viner”.

Det är alltså dagen efter julafton som gäller. Tyge & Sessil öppnar den 25 december på Brahegatan 4 i Stockholm och kommer ha öppet mån-sön 16-01. Vinlistan innehåller kring 300 viner från hela världen. Tyge & Sessil blir Niklas Ekstedts fjärde serveringsställe i Stockholm jämte Niklas, Kåken och stjärnbelönade Ekstedt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.