UV-ljus en lösning för mjukare tanninser i unga viner

Hem » Nyheter » UV-ljus en lösning för mjukare tanninser i unga viner

Ett schweiziskt företag påstår sig kunna erbjuda vinproducenter en ny lösning för unga viner som är ganska tanninstarka. Vino Flux heter ljuslådan med ett ultraviolett ljus, vars ljusstrålar mjukar upp beska tanniner och påskyndar mognadsprocessen.

Men att exponera vin för ultraviolett ljus kan vara skadligt för både färg, tanniner och vinets mognadsprocess.

Just nu testas Vino Flux på 150 australiska vingårdar. En vinmakare i Margaret River sa att han märkte en tydlig skillnad och att strålarna även kan hjälpa vid sämre årgångar. Men hittills har vinproducenter varit försiktiga med att godkänna Vino Flux som en quick-fix. Produkten är fortfarande föremål för godkännande för kommersiellt bruk i Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.