Belgisk öl på UNESCO:s kulturarvslista

Hem » Nyheter » Belgisk öl på UNESCO:s kulturarvslista

olAtt öl är en naturlig del av belgisk historia, samhälle och kultur har vi vetat sedan länge. I Belgien produceras öl med ett mycket brett spektrum av stilar, allt från stora varumärken som Stella Artois till hantverksbryggd öl med anor från 1500-talet.

Nu har belgisk öl placerats på UNESCO: s kulturarvslista lista, då den sedan 1200-talet byggs i varje större och mindre belgisk stad samt i byar och kloster.  Unesco risar inte enbart belgisk öl som ett gott öl, utan även ölets givna roll i belgisk matkultur.

I ett uttalande från belgiska kulturministeriet ansåg man att det fanns en enastående mångfald av konsten att brygga öl och att den belgiska ölkulturen idag blivit en del av belgarnas naturliga vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.