Vingårdar drabbade i jordbävning i Nya Zeeland

Hem » Nyheter » Vingårdar drabbade i jordbävning i Nya Zeeland

nzkartaDet var främst vingårdar i Marlborough och Canterbury i Nya Zeeland som fick mycket skador när regionen nyligen drabbades av en jordbävning på 7,8 på Richterskalan samt ett flertal rapporterade skalv.

Marlborough, som producerar mer än 200 miljoner liter vin per år, förlorade drygt 2% av sin årliga vinproduktion, enligt handelsorganisation Nya Zeeland Winegrowers. 2% motsvarar ungefär 5 miljoner vinflaskor.

En tröst för alla olycksdrabbade vingårdar är att 2016 faktiskt har varit ett toppenår med en exceptionellt god tillväxt, så det finns gott om vin för att dricka och för att exportera. Däremot kommer det att flera månader att restaurera förstörelsen.

Filmen nedan visar epicentrum av jordbävningen Kaikoura i norra Canterbury som nu har en stor spricka i landskapet. Skalvet dödade två människor och skadade nästan 60, enligt lokala medierapporter.

Video credits: Youtube / GNS Science

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.