Kan skräddarsytt vin bli den nya trenden?

Hem » Nyheter » Kan skräddarsytt vin bli den nya trenden?
@Vinfusion The inventors of the new system taste the results

Den internationella konsultgruppen Science Group Cambridge Consultants har nu kläckt idén med att man kan skräddarsy vin genom att blanda det till var och ens individuella smak.

Detta görs genom en speciell maskin som kallas Vinfusion.  Utifrån fyra olika druvor, Pinot Noir, Shiraz, Merlot och den sötare Muscatdruvan, skapar man ett slags wine on demand och levererar en personlig individuell smak av olika viner med speciella särdrag.

Maskinen analyserar förhållandet mellan smak och proportioner efter den smak som man vill ha och beskriver. Man kan alltså få fram olika smakparametrar och välja ett fylligt eller mjukt vin som är friskt och fruktigt, torrt eller sött.

Konsulterna räknar med att vidareutveckla maskinen Vinfusion som tills vidare är en prototyp och enbart blanda röda viner till att omfatta även vita viner och fler smakprofiler. Man tror att maskinen så småningom kommer att göra succé i restauranger och barer framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.