Britterna skräckslagna – förbud mot Champagne?

brexitNews Flash.

En av 10 britter fruktar att de snart inte kommer att få tag i varken Champagne, Cava eller Prosecco, enligt en ny undersökning. Även den brittiska Wine & Spirit Trade Association varnade i veckan att priserna sannolikt skulle stiga på grund av den svaga valutan efter beslutet att lämna EU den 23 juni.

Nu fruktar britterna att mousserande viner från kontinenten kommer att förbjudas eller helt bli otillgängliga. Man fruktar även för livsmedel. 17 procent tror vissa livsmedel såsom croissanter och Goudaost kommer att förbjudas.

“Det är ingen överraskning människor är oroliga med tanke på osäkerheten i den nuvarande ekonomin och politiska klimatet, sade George Charles, en talesman för Kampanj Pro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy