Japans Asahi förvärvar Miller Brands i UK

asahiNewsFlash.

Det japanska bryggeriet Asahi har köpt upp kända Miller Brands i Storbritannien för 1,3 miljarder Pund. Detta kommer att ge Asahi kontroll över några av Europas premium öler och kända varumärken som Peroni, Grolsch och Meantime. Asahis ölportfölj hittills inkluderar bland annat Pilsner Urquell, St Stefanus och Kozel.

Ashi-gruppen har tidigare förvärvat några kända bryggerier för att stärka sin position när det gäller öl på den viktiga europeiska marknaden, särskilt i Storbritannien, säger vd:n för Asahi i Storbritannien, Gary Haigh.

Fler japanska uppköp av bryggerier pågår för fullt, enligt Blomberg. Bland annat har Kirin Holdings köpt en 25% av aktierna i det kända amerikanska bryggeriet, Brooklyn Brewery Company.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy