Münchens Oktoberfest ökar säkerheten

oktfest

Årets Oktoberfest i München som går av stapeln mellan 17 september – 3 oktober, har nu tvingats att öka säkerheten efter den senaste tidens terrorattacker på festivaler och fester i Tyskland.

Bland annat kommer stora väskor och ryggsäckar att totalförbjudas på evenemanget och samtliga säkerhetskontroller vid alla entréer kommer att förstärkas. Dessutom kommer man att dubblera antalet vakter gentemot tidigare år samt bygga ett kraftigare två meter högt metallstängsel runt hela evenemangsområdet för att se till att ingen kan komma in utan att passera obemärkt genom en säkerhetskontroll.

Oktoberfest är en glad fest som årligen samlar både lokalbefolkning och turister och lockar mer än 6 miljoner besökare varje år.

“Vi vill göra allt vi kan när det gäller säkerhet, så att människorna i München och deras gäster kan frossa på ett avslappnat sätt. Vi har tittat på alla alternativ, “vice München borgmästare Josef Schmid journalister.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy