Champagne lider hårt av frost, röta och mögel

nyhetDåligt väder, röta och mögel har påverkat skörden i Champagne. Det har varit en mycket tuff säsong och det har inte varit så gräsligt sedan 80-talet, enligt Eric Rodez, vinmakare på familjeägda Champagne Rodez i Ambonnay.

Särskilt svår frost har Côte des Bar regionen haft, där en fjärdedel av Champagne vingårdar är och vissa vingårdar har förlorat sin skörd med upp till 70%. Kraftigt regn och även hagelskurar har gjort att röta och mögel orsakat mycket skada.

Detta kommer naturligtvis gatt ge en sämre avkastning än förväntat. För att möta 2016 förutspådda avkastning, måste vinodlare nu få gräva kraftigt ur sina reserver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy