Franska vinterroristerna i farten igen!

Hem » Nyheter » Franska vinterroristerna i farten igen!

Spänningen har stigit i Languedoc om den brännande frågan om den spanska importen och södra bilister kör bokstavligen i vinpölar när

foto: Midi-Libre/Justin Bélis
foto: Midi-Libre/Justin Bélis

gatorna översvämmas av den militanta aktivistgruppen CRAV (Comité Régionale d’Action Viticole). Man ger sig nu återigen på handlare i Languedoc.

Francetvpluzz
Francetvpluzz

Balaclavaklädda vinterrorister attackerade bland annat en handlare i Sete och öppnade fem tunnor så att vin forsade på gatorna i hamnstaden. Sete ligger ungefär en kvart med vil rpn Montpellier i regionen Languedoc-Roussillon.

En CRAV representant berättade France 3 TV i Languedoc, “Varför vi gjorde det? Eftersom man inte lyssnar på oss. ”

Denna aktion följer tätt efter den mordbrand på Vinadeis Wine Group för några veckor sedan och efter att CRAV reagerar på och anser att importen av spanskt vin nu har gått för långt i Frankrike.  Räddningstjänsten kom till platsen för att få vinfloden under kontroll så att inte närliggande parkeringsplatser skulle översvämmas. Ingen tros ha skadats i aktionen.

Hela konflikten började med en aktion i april då man kapade en lastbil med spanskt vin och tömde innehållet på motorvägen. Nu verkar det bli än mer spänt mellan CRAV och Frankrikes vinhandlare och aktionerna fortgår.

Vad handlar detta om?

Frankrike har kämpat i en tid av fallande konsumtion i Frankrike och starkare internationell konkurrens på grund av lägre skatter samt en mer avslappnad reglering i Spanien. Lägg dessutom till att Languedoc är ett primärområde för kvalitetsvin som har svårt att konkurrera med de billigare spanska vinerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.