Boosta relationen med ett glas vin tillsammans?

Hem » Nyheter » Boosta relationen med ett glas vin tillsammans?

olderHar ni hållit ihop i flera år och har det lite trassligt i relationen just nu? Det kan det vara en idé att spontant köpa med sig en flaska vin hem om man vill blåsa lite ny luft under vingarna.
En studie som gjorts av The Institute for Social Research, University of Michigan, visar att om man dricker lite vin tillsammans ökar den positiva sidan i relationen. Särskilt hos kvinnor såg man en positiv utveckling om man njöt av att dricka ihop.
Förmodligen blev man öppnare, mottagligare och vissa fall kanske även pratade mer med varandra.

Studien heter “Drinking Patterns Among Older Couples: Longitudinal Associations With Negative Marital Quality” – ”Dryckesvanor hos äldre par…” och fokuserar särskilt på par som haft relationer längre, alltså hållit ihop i flera år och där äktenskapet verkar ha blivit aningens monotont eller där relationen kanske till och med helt stannat av.

Studien gjordes därför på äldre gifta par med liknande dryckesvanor. Bland deltagarna fanns 2,767 par över 50 år som var gifta i genomsnitt 33 år. Det handlar alltså inte om hur mycket man dricker utan snarare om huruvida man drack alls och framförallt gjorde det tillsammans.
Att dricka tillsammans visade sig nämligen resultera i att man även gjorde andra fritidsaktiviteter tillsammans och på så sätt utvecklade sin relation till det bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.