Paris korades till världens vinstad

Hem » Nyheter » Paris korades till världens vinstad

parisEn fransk forskningsstudie från handelshögskolan INSEEC har tillsammans med den internationella organisationen vinorganisationen (OIV) krönt Paris till “världens vinstad”. Man har tittat på hur mycket vin man dricker i de olika städerna runt om i världen.

Detta är kanske inte så konstigt att Paris leder eftersom parisare enligt statistiken totalt dricker 697 miljoner flaskor vin per år, vilket motsvarar c:a 69 flaskor per person och år. Till Paris reser ju även många turister som givetvis också dricker vin.

Paris är den enda franska staden på listan. Mer överraskande är dock att Buenos Aires och Ruhrområdet i Tyskland hamnar på 2:a och 3:e plats. Listan son är beräknad på totalt konsumerade flaskor ser ut så har:

  • Paris – 697 miljoner flaskor (MFL)
  • Buenos Aires – 457 MFL
  • Ruhr – 385 MFL
  • London – 369 MFL
  • New York – 308 MFL
  • Milano – 301 MFL
  • Los Angeles – 241 MFL
  • Neapel – 188 MFL
  • Madrid – 181 MFL
  • Rom – 177 MFL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.