Dödshot mot vinodlare i Bourgogne

Hem » Nyheter » Dödshot mot vinodlare i Bourgogne

pestocides1Franska polisen undersöker ett anonymt dödshot mot vinodlare som skickats till chefen för vinproducenternas förbund i Bourgogne, Jérôme Chevallier efter en stormande debatt beträffande användningen av bekämpningsmedel på franska vinodlingar. Det anonyma brevet skickades till Chevalliers hemadress och ” kräver ett slut på användningen av bekämpningsmedel i norra delen av Mâcon”. Hotet: ”Förr eller senare kommer det att leda till döden”.

En fransk TV-dokumentär rapporterade nyligen att 65.000 ton farligt bekämpningsmedel sprutas ut på vingårdar vilket leder till en verklig hälsorisk för lokalbefolkningen. Ända sedan dess har grupper protesterat mot bekämpningsmedel och medvetenheten bland ortsbefolkningen har vuxit sig stor. En grupp i Mâconområdet, som heter CMPS, har sedan februari i år uppmanat druvodlare att minska ner på bekämpningsmedel.

Som svar har Frankrikes regering lagt en plan för att minska bekämpningsmedel inom jordbruk med 50% senast 2018. Detta bekräftades även av president Hollande vid invigningen av temaparken Cité du Vin i Bordeaux i förra veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.