Världens dyraste vin en bluff?

Hem » Nyheter » Världens dyraste vin en bluff?

conti_ntSex vintageflaskor av det mytomspunna vinet Romanée Conti Domain i Bourgogne drogs tillbaka i sista minuten på en auktion i Geneve på grund av att man ifrågasätter om vinet nu är autentiskt.

Det var auktionshuset, Bagheera Wines, som ville kontrollera äktheten av alla flaskorna i försäljningen.

Michael Ganne, chef för Bagheera, säger: ”Om det finns några tveksamheter, kommer försäljningen att dras tillbaka och flaskorna kommer inte säljas.”

Det är inte första gången som det eftersökta och dyra Romanée Conti Domain är i blåsväder. Romanée-Conti har varit en favorit för bedragare tidigare och det är världens dyraste samlarvin.

Don Cornwell, en Los Angeles advokat och vinexpert har beskrivit det hela som “det fina vinet är budgivarens hjälte” och “vinbedragarens värsta mardröm”.

Det var ursprungligen webbplatsen Wineberserkers.com som ifrågasatte vinet äkthet och man påstår att “många partier” i försäljningen var “antingen direkt falska eller kan starkt ifrågasättas”.

Man brukar annars kunna avgöra om flaskor som hade fel typ av glas, konstiga etiketter och fel typ av foliepapper under korken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.