Från 100 till 1000 – lansering av ny vinskala

Hem » Nyheter » Från 100 till 1000 – lansering av ny vinskala

tasting1Det har länge pratats om att den traditionella 100-poängskalan för att bedöma vin inte är tillräcklig. Nu har Wine Lister utvecklat en ny betygskala där man tar vinets pris och tillgång i beräkning. Man lanserar alltså ett “360-graders perspektiv” där även det materiella värdet av fina viner tas med. Läs en tidigare artikel om 100-skalan här. 

Wine Lister drivs av journalisten Ella Lister som vill ge en objektiv analys både av vinets kvalitet och även dess säljkraft på marknaden. Kvalitetsbedömningar från Jancis Robinson, de franska kritikerna Michel Bettane och Thierry Desseauve samt Antonio Galloni tas också med när totalpoängen beräknas.

“Den 100-gradiga skalan är ju i verkligheten en 20-gradig skala, 80-100, medan vi använder hela 1000 poäng i vår skala”, säger Ella Lister. På så sätt tror man sig komma närmare en enklare och mer rättvis skala som alla vinentusiaster också kan förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.