Höjd alkoholskatt i nya budgeten

Hem » Nyheter » Höjd alkoholskatt i nya budgeten

skatt_nyhetI budgeten för 2017 offentliggjorde regeringen sitt förslag om en höjning av skatten på vin och öl med 4 procent och sprit med 1 procent. Höjningarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2017 och motiveras med hänvisning till främjandet av folkhälsan, meddelar Sprit & Vinleverantörsförening på sin hemsida.

Finansdepartementets utgångspunkt är att sambandet mellan pris och konsumtion medför att efterfrågan på alkoholprodukter minskar när priset ökar och man beräknar att genom denna åtgärd få in ökade skatteintäkter med 390 miljoner kronor 2017.

Sveriges sprit och vinleverantörer ser förstås med stor oro på vad förslaget kommer att medföra när det gäller ökad illegal införsel och smuggling, säger Erika Nylander, vd för Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.