Vinpionjär inom biogas

Hem » Nyheter » Vinpionjär inom biogas

biogas1En vinproducent, VSPT Group, i regionen Molina i Maule i Chile, har som föregångare nyligen öppnat den första biogasanläggningen som heter Viña San Pedro. Anläggningen körs helt på avfall från den egna skörden och kommer att leverera cirka 60 % av energin till den största av företagets vingårdar i Molina. Det avfall som passerar genom bioanläggningen kommer att bli kväverikt organiskt material som därefter kan återanvändas användas för att förbättra jorden på vingårdarna.

Pedro Herane, vd på VSPT Group, berättar att det tagit 8 år från idé till färdig anläggning.

– En hållbar drift för att kunna återintegrera vårt avfall har varit ett strategiskt mål för oss sedan länge. Vi hoppas att detta kommer att stimulera den framtida utvecklingen för miljövänlig energi, inte enbart i Chile men runt om i världen. Om vinproducenter förstår hur de kan behandla jorden med biologisk mångfald, så effektiviserar man resurserna och vi kommer i synk med miljön. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.