Skolbarnen ska lära sig om vin

Hem » Nyheter » Skolbarnen ska lära sig om vin

kids2015 producerades nästan 5 miljarder liter vin i Italien och i varje av landets regioner finns det vingårdar. Så visst berättar lärare sedan årtionden om odling och skörd av grönsaker samt om vindruvor och vinproduktion eftersom produktionen har en stark nationell historia.

Nu vill man ta det ett steg längre. Det är organisationen Sinistra Ecologia Libertà som lagt ett lagförslag till regeringen om att italienska skolbarn mellan 6-13 år, bör få en timme varje vecka för att lära sig mer om viner, vitikultur och Italiens vinhistoria.

Det är en riktigt bra idé! Vi har ju fler vinstockar än kyrkor”, menar Dario Stefano, ansvarig för Sinistra Ecologia Libertà.

Till skillnad från andra traditionella grödor och produkter som exempelvis matolja, är vinproduktion något alla italienare kan identifiera sig med, oavsett var i Italien man bor. Vinproduktionen är en integrerad del av vår medelhavskultur, står för en stor del av vår sysselsättning och skapar 1,25 miljoner arbetstillfällen.

Han säger även att man ser en trend i att de äldre studenterna alltmer söker sig till det gastronomiska områden och till turism. En del italienare har kritiserat förslaget, medan andra tycker att man borde ta idén på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.