Vinflaska med WiFi och pekskärm?

Hem » Nyheter » Vinflaska med WiFi och pekskärm?

wifiNu kan man få en vinflaska utrustad med pekskärm och en massa tekniska detaljer – om man vill. Grejen är dock att pekskärmen ständigt behöver sättas om och den endast är kompatibel med speciella vinpatroner.

Det är en start-up företag i Boston som nu lanserar det så kallade Kuvéevinet. Men idén har blivit både hånad och ratad av kritiker som kallat flaskan för en absurd produkt. Vinpatronerna och själva omslagsflaskan, som ska sättas in i en laddare, köps givetvis från företaget. Skärmen på flaskans digitala etikett visar logotyp, druva, alkoholhalt och information om vinet. Skärmen ger även en uppskattning om hur mycket vin som finns kvar i en öppnad flaska. Man utlovar också att vinet håller längre i öppen patronflaska.

Just nu finns det 48 olika viner från 12 vingårdar i lager och priset varierar mellan 150 och 300 kr flaskan. Företagets målgrupp är inte vinsamlaren som lägger slantar på världens finare viner, utan snarare en yngre målgrupp som vill ha en lätt och kul information om vin. Om WiFi-idén kommer att slå igenom hos konsumenterna återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.