Brittisk vinindustri får tumme upp

truss1Den brittiska miljösekreteraren Elizabeth Truss sa nyligen på ett möte med regering, vinproducenter och branschföreträdare, att man dramatiskt vill öka Storbritanniens vinexport och på alla sätt hitta nya möjligheter för att i framtiden stödja och gynna landets vinodlare. Samtidigt har man också planer på att öka produktionen och hitta mer potentiell odlingsareal inom landet som lämpar sig för vin.

Eftersom Storbritanniens vinproduktion har fördubblas under de senaste 5 åren – förra året nådde man all time high på £100 miljoner – så höjer man alltså exportmålet  från £3,2 till £30 miljoner fram till 2020.

Man exporterar idag med framgång redan framför allt till övriga Europa, (främst Skandinavien och Tyskland) men satsar också på Kina, japan, Australien, USA och Kanada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy