Premiär för Prosecco på Nya Zeeland

Hem » Nyheter » Premiär för Prosecco på Nya Zeeland

proseccfute1Denna månad kommer ett stort antal vinstockar med Proseccoklonen VCR 101 äntligen efter 4 år att få lämna karantänen i Nya Zeeland. Dessa kommer att planteras under våren i regionen Gisborne.

Hittills har man på Nya Zeeland kunnat dricka vin i “Prosecco stil” men den har varit gjord på en kombination av Riesling, Müller-Thurgau och Pinot Gris.

Steve Voysey, känd konsult och vinproduent på Nya Zeeland, säger att vinstockarna importerades från King Valley i Australien, där man sedan länge producerar Prosecco. Voysey kommer själv att plantera 160 hektar av druvan under de närmaste två åren.

Namnet Prosecco är ju som vi alla vet ett skyddat varumärke som endast producenter inom Veneto-området i norra Italien får använda, men 2013 gav Världshandelsorganisationen (WTO) Australien och Nya Zeeland rätten att producera och sälja Prosecco.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.