Het dokumentär om vin och bekämpningsmedel

Vingårdarna i Bordeaux har blivit föremål för en fransk TV-dokumentär med titeln “Bekämpningsmedel –våra barn i riskzonen” som tittar just på hälsoriskerna för barn i samband med bekämpningsmedel. Programmet sågs för någon vecka sedan av c:a 3 miljoner tittare och tog upp problematiken med att bekämpningsmedel anses vara skulden för att flera skolbarn insjuknade i Blaye i Bordeaux för två år sedan. Nu diskuteras vilka följder som det kan bli av att använda bekämpningsmedel då 132 skolor ligger så nära många av vingårdarna i Bordeaux.

Diskussionen kring bekämpningsmedel tog fart redan för en tid sedan och vinproducenterna beslöt sig då att endast spruta bekämpningsmedel under vissa av dagens timmar. Man har även byggt ett skydd kring vingårdarna som också till viss del förhindrar att gifter sprider sig.

Den lokala branschföreningen, Bordeaux vinråd (CIVB),anser att man gjort vad man kunnat och i söndags demonstrerade man mot anklagelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy