Taittinger köper vingård i England

Det stora champagnehuset Taittinger skiftar sitt fokus över kanalen till Kent och blir det första champagnehuset som bryter mark i England.

Taittinger har köpt 170,5 tunnland jordbruksmark på Stone Stile nära Canterbury i sydliga Kent, där man på 40 ha kommer plantera till Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier inom de närmaste 18 månaderna.

Vingården kommer att heta Domaine Evremond, efter den från 1700-talet franske författaren, diplomaten och anglofilen, Charles de Saint-Evremond. Fördelen är att det är betydligt billigare att köpa mark i England än i Champagne och man räknar med att kunna börja plantera maj 2017 med en första produktion marknaden i början av 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy