Vita viner bättre för diabetes

Hem » Nyheter » Vita viner bättre för diabetes

Forskare visar att måttlig konsumtion av vita viner och starkviner kan minska diabetesretinopati, synproblem som framkallas av diabetes. En ny studie från Australien har funnit ett samband mellan ett måttligt intag av vitt vin och en minskning av diabetesretinopati, en synproblem som beror på diabetes. Man upptäckte också att människor som lider av typ 2-diabetes och konsumerar vita viner eller starkvin som portvin och sherry hade en lägre risk för diabetesretinopati än de som dricker enbart rött vin. I forskningen har man dock inte tagit hänsyn till vad som kan skilja sig för alkoholkonsumenter nr det gäller kost, hälsa, motion eller socioekonomisk bakgrund. Fortsatt rapportering följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.