Hollande invigde Vinexpo 2015

När han invigde Vinexpo 2015 använde president Hollande delar av sitt tal på öppningsceremonin för att visa att han och den franska regeringen förstått vikten av vin till både Frankrike kulturarv och dess ekonomi. Omkring en halv miljon arbetstillfällen i Frankrike är anslutna till vinhandeln, sade Hollande. Han upprepade också regeringens planer på att lansera en turistkampanj senare i år och tillade att en tredjedel av utländska turister väljer att besöka Frankrike främst på grund av sin mat- och vinkultur.
Holland är den första presidenten som aktivt tagit del i Vinexpo sedan mässan grundades 1981 och hans framträdande kommer vid en tidpunkt när Frankrike debatterar en rad dryckesfrågor, exempelvis olika skatter och den mycket omdiskuterade Evinlagen, som reglerar alkohol publicitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy