Solna bygger världens första vinhotell

The Winery kommer inte enbart att bli ett hotell. Man räknar också med att kunna producera 10000 flaskor vin om året. Med druvor från Toscana tillhandahåller man både vintunnor, pressar samt jäsnings- och lagringsmöjligheter. Det är tre kända hotelldirektörer som ligger bakom konceptet och ägandet av vingården i Terreno i Toscana. Det planeras att hotellet ska ha 184 rum och byggas som en vinfabrik, helt i en look som närmast kan kallas för industridesign med tegel, betong, kakel.
Hotellets restaurang kommer att erbjuda viner, vinkurser, guidade visningar och vinprovningar och gäster ska kunna blanda sitt eget vin. Vinkällaren ska rymma ett brett sortiment av världens viner och personalen ska förstås drillas med kunskaper inom ämnet vin. Caroline Nätteldal, källarmästare på Berns, blir mat- och dryckesansvarig på hotellets restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy