EU vill ha deklaration av kaloriinnehåll på vinetiketter

Hem » Nyheter » EU vill ha deklaration av kaloriinnehåll på vinetiketter

Självklart har vinproducenter runt om i Europa uttryckt missnöje. Man menar att lagen som ska införa näringsvärdesdeklaration kommer att betyda ökade och oacceptabla kostnader som framförallt skulle missgynna mindre producenter och vingårdar. Man fruktar även en minska försäljning och att konsumenter i större grad kommer att jämföra kaloriintag mellan viner. Det ger snäv konkurrens i synnerhet när man vet att ett vins kaloriinnehåll kan variera med tiden. Det är framförallt konsument- och hälsoorganisationer som ligger bakom förslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.