Indonesien backar mot förbud av vin och sprit

Hem » Nyheter » Indonesien backar mot förbud av vin och sprit

Indonesien, som är ett muslimskt land, har för några veckor sedan infört ett förbud mot försäljning av alla typer av alkohol när det gäller små närbutiker. Många röster har höjts från främst turist- och dryckesindustrin samt hos detaljhandlare i landet och regeringen vill inte helt kriminalisera alkohol genom ett införa totalförbud och den lagstiftning som föreslås av islamiska partier.
“Om vi vill locka turister till Indonesien, är tillgången på alkoholdrycker ett måste” säger Sofyan Djalili, Indonesiens samordningsminister. För att skydda turismen skulle lagen kunna undanta vissa platser som exempelvis inklusive femstjärniga hotell och populära turistorter som ön Bali. En undersökning som Nielsen har gjort visade att endast 2,2 % av indoneser från 20 år och uppåt hade druckit alkohol under de senaste 12 månaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.