USA driver upp den globala vinmarknaden

En ny studie som genomförts av IWSR visar att det kommer att vara den amerikanska marknaden som driver expansionen på den globala vinmarknaden fram till 2018, snarare än den traditionella vinindustrin i Frankrike och Italien. Enligt de senaste siffrorna kommer vinkonsumtionen i USA att stiga med 11 % under de kommande tre åren. Man pratar då främst om att mousserande vin och rosé verkar vara de som kommer att ha den största tillväxten. Italien, Frankrike, Schweiz och Portugal kommer att se en sjunkande inhemsk konsumtion 2018 medan konsumtionen i Österrike och Grekland väntas stiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.