Nya Roibosviner riktar sig till hälsomedvetna

Hem » Nyheter » Nya Roibosviner riktar sig till hälsomedvetna

I århundraden har Roibos för te odlats i Sydafrika. Roibos är känt för sina hälsoeffekter och nu anser universitetet i Stellenbosch att träden Roibos och Honeybush mycket väl kan användas i produktionen för att framställa mer hälsosamma viner. Båda träden innehåller en uppsjö av antioxidanter med en möjlighet att även kunna eliminera behovet av svaveldioxid och andra konserveringsmedel i vinet. Framställningen skulle då bli mer naturlig. Vinmakarna Trevor Strydom och Michael van Niekerk började experimentera med tepåsar i vin och fann ett minskat behov av svavel och konserveringsmedel. Båda använder nu flis av Roibos i vinframställningen istället för traditionell ek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.