Da Vincis slumrande, lilla vingård väcks till liv igen

Hem » Nyheter » Da Vincis slumrande, lilla vingård väcks till liv igen

En expertgrupp av genetiker och oenologer har under 10 år sökt efter trädgården som da Vinci en gång lär ha ägt. Nu har man funnit den och man har börjat återplantera den gamla druvan Malvasia di Candia, som en gång odlades på den lilla marken i Casa degli Atellani i centrum av Milano.
Vingården i fråga gavs som present till den eminente vindrickaren da Vinci, av en hertig år 1499, eftersom da Vinci hade ett stort intresse för botanik och delvis var inriktad på vinodling och vinproduktion. Detta är ett unikt kulturprojekt i Italien som kombinerar konst och vin. Vingården kommer att öppna för allmänheten i maj 2015 samtidigt som Milan Expo går av stapeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.