Sista rönen för rödvinets terapieffekter

Hem » Nyheter » Sista rönen för rödvinets terapieffekter

Det är en forskargrupp vid Institutionen för farmakologi vid University Medical Center i Johannes Gutenberg University Mainz som i samarbete med forskare från University i Jena och i Wien publicerat sina resultat i den vetenskapliga tidskriften Nucleic Acids Research.
Man har i undersökningen granskat mat- och dryckesvanor och jämfört fransmän och tyskar. Trots att fransmännen äter fetare mat, brukar de sällan utveckla hjärtkärlsjukdomar, vilket är vanligare i Tyskland. Rapporten visar att en del av den skyddande effekten kan förklaras av ämnet resveratrol i rödvin och att man helt enkelt dricker mer rödvin än vad man gör i Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.